korčula

Grad Marka Pola


EU zajedno do EU fondova

Europska unija

DOBRODOŠLI NA SLUŽBENU WEB STRANICU

TURISTIČKE ZAJEDNICE
GRADA KORČULE

Korčula očarava bezvremenskom ljepotom, minula vremena utisnula su trag u kamenu koji priča.
Morešku, viteški ples s mačevima, Korčulani stoljećima ponosno igraju - 'bate', a Čara, Pupnat i Žrnovo također njeguju kumpanije i moštru prenoseći je iz koljena na koljeno stotinama godina.
Upoznajte kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu.

COVID-19

INFORMACIJE

Information on travel to Croatia and Island Korčula Informacije o mogućnosti dolaska u Hrvatsku i otok Korčulu
Informacije o mogućnosti dolaska u Hrvatsku i otok Korčulu
O MOGUĆNOSTI DOLASKA
  • U HRVATSKU
  • I NA OTOK KORČULU

Odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice


Europska komisija danas pokreće Re-open EU platformu koja pruža brojne korisne informacije o granicama, prijevozu, putovanjima, ograničenjima i sigurnosnim mjerama u državama članicama EU: reopen.europa.eu
Europska komisija izdala je sljedeće preporuke:
🔹 15. Lipnja → od danas, EK preporučuje državama članicama schengenskog područja i državama pridruženima schengenskom području da ukinu kontrole na unutarnjim granicama;
🔹 30. Lipnja → EK predlaže da se produži privremeno ograničenje neobveznih putovanja u EU do kraja mjeseca;
🔹 01.07 → EK predlaže jasno I fleksibilno uklanjanje restrikcija na putovanja u EU, počevši od sljedećeg mjeseca.
Commission recommends gradual lifting of travel restrictions

U ko-ordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Grada Korčule te predstavnicima Doma zdravlja Korčula dostavljamo Vam PREPORUKE U SLUČAJU POJAVE BOLESTI GOSTA U TURISTIČKOM SMJEŠTAJU U VRIJEME PANDEMIJE COVID-19. Također, dostavljamo Vam kratki informativni letak za goste vezano uz postupanja u slučaju sumnje na COVID-19. Oba letka su na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim toga u prilogu je i dokument izdan od strane HZJZ, a vezano uz postupke u slučaju pojave bolesti kod gosta.
Molimo Vas da gostima omogućite pristup letcima. Ukoliko ih niste u mogućnosti tiskati, isti će biti dostupni u uredu TZG Korčule. Podsjećamo da je ured TZG Korčule na novoj adresi: Trg 19. Travnja 1921. br.40 (Plokata bivša OTP banka).
Popis COVID ambulanti
Letak
Letak na engleskom
Letak na hrvatskom


Putovanje do otoka Korčule je sada moguće:
Trajektnim i katamaranskim linijama: Dolazak brodom
Preporuka za rad/boravak na jahtama, brodicama i drugim plovilima tijekom epidemije COVID-19


Više infomacija o zrakoplovnom prijevozu:
Croatia Airlines najavila je kako će od 25. svibnja započeti s letovima iz Amsterdama, a također će povećati i broj dnevnih letova iz Frankfurta. Croatia Airlines i dalje razmatra ponovno uspostavljanje drugih letova, i to za Bruxelles i London, ali se čekaju daljnja odobrenja. Za više informacija o letovima aviokompanije Croatia Airlines, predlažemo da posjetite web stranicu, odnosno zrakoplovnih kompanija kojima namjeravate putovati.
Dolazak zrakoplovom

Autobusom iz Dubrovnika i Zagreba: Dolazak autobusom
Prosljeđujemo Vam primjer potvrde rezervacije smještaja/charter usluge/itd. kojom se dokazuje ulazak u RH u turističke svrhe.
Napomena: Potvrda može biti ispisana u formi dokumenta ili emaila te ju je potrebno posjedovati prilikom ulaska u RH.

P&O:

* Raspored i početak usluge ovisi o pojedinoj kompaniji. Predlažemo da se direktno obratite davatelju usluga za točnost informacija budući da se rasporedi i usluge mogu promijeniti u bilo kojem trenutku.

Dobrodošli u Grad Korčulu

ZABAVITE SE I UŽIVAJTE U DOGAĐANJIMA

PRIPREMLJENIM SAMO ZA VAS

Sporazum o projektnom udruživanju turističkih zajednica-Korčula Tourist Board
Korčula Tourist Board - Sporazum o projektnom udruživanju

SPORAZUM
o projektnom udruživanju turističkih zajednica
Turističke zajednice otoka Korčule prve su turističke zajednice na području Dubrovačko-neretvanske županije potpisale Sporazum o projektnom udruživanju turističkih zajednica te dobile od Ministarstva turizma i sporta Suglasnost za udruživanje. Turističke zajednice otoka Korčule potpisivanjem Sporazuma ostvaruju pravo na raspodjelu 30% sredstva iz Fonda za udružene turističke zajednice.
Suradnja Turističke zajednice Grada Korčule i Turističkih zajednica općina Vele Luke, Blata, Smokvice i Lumbarde, prema načelu destinacijskog manadžmenta, podrazumijeva koordinaciju aktivnosti turističkih dionika u cilju stvaranja integriranog i konkurentskog turističkog proizvoda.
Realizacija planiranih aktivnosti doprinjet će prepoznavanju otoka Korčule kao jedinstvene destinacije. Sporazumna suradnja predviđena je na neograničeno vrijeme kroz provedbu marketinških aktivosti brendiranja destinacije, kreiranja vizualnog identiteta i slogana otoka Korčule, opremanje biciklističkih i pješačkih ruta otoka Korčule, edukaciju za specijalizirane vodiče aktivnog turizma, razvoja vinske ceste i ceste maslinovog ulja, projekte razvoja kulturnog i gastro proizvoda i prepoznatljivih manifestacija te druge aktivnosti.
Foto: Maja Šain
Ovdje možete preuzeti Sporazum

Turistička zajednica Grada Korčule Vam želi<br>Čestit Božić i sretnu Novu godinu
Korčula Tourist Board - K3

Turistička zajednica Grada Korčule
Vam želi
Čestit Božić i sretnu Novu godinu

ONLINE ANKETA Biciklistički i pješački turizam Grada i otoka Korčule-Turistička zajednica Grada Korčule

ONLINE ANKETA
Biciklistički i pješački turizam Grada i otoka Korčule
S ciljem razvoja održivog turizma na području Grada Korčula, sukladno Strategiji razvoja turizma Grada Korčule (2017.-2022.) Turistička zajednica Grada Korčule započela je sa izradom Akcijskog plana za razvoj biciklističkog i pješačkog turizma Grada Korčule. Za potrebe izrade Akcijskog plana pripremili smo online anketu – Biciklistički i pješački turizam Grada i otoka Korčule.
Molimo izdvojite nekoliko minuta za popunjavanje iste.
Hvala
ONLINE ANKETA-Poveznica ::

JAVNI POZIV za radnu skupinu za razvoj biciklističkog/ pješačkog turizma-Korčula Tourist Board

JAVNI POZIV
za radnu skupinu za razvoj biciklističkog/ pješačkog turizma
Turistička zajednica Grada Korčule poziva sve zainteresirane fizičke i pravne osobe (turističke agencije, smještajni objekti, ugostiteljski objekti, sportski objekti, sportske udruge i dr.) s područja Grada Korčule na iskazivanje interesa za sudjelovanje u radnoj skupini za razvoj biciklističkog/pješačkog turizma.
Javni poziv :: Prijavnica

Izazov Marka Pola-Triatlon-Prvenstvo Hrvatske u srednjem dugom triatlonu-Korčula
Turistička zajednica grada Korčule - K3

'10. IZAZOV MARKA POLA'
18.–20. Rujna
Korčulanski triatlon, ujedno i prvenstvo Hrvatske u srednjem dugom triatlonu

Sve informacije o daljnjim aktivnostima biti će dostupne na web stranici http://marcopolochallenge.com/
Program:
19.09 2020. – 11:00 – Sprint triatlon
Plivanje - 750 m
Bicikl - 20 km
Trčanje – 5km
19.09 2020. – 12:00 – Humanitarna utrka “Veliko srce” – 5 km
20.09 2020. – 8:00 – Srednje dugi triatlon
Plivanje: 1900 m (Start 8:00)
Bicikl: 90 km – Korčula – Vela Luka – Smokvica – Korčula (8:20 – 12:00)
Trčanje: 21 km – Korčula – Račišće (11:30 – 14:00)
Organizatori: Grad Korčula, TZ Grada Korčule, Triatlon klub Split, Općina Vela Luka i Općina Smokvica
Foto: Damir Pačić

KORČULANSKI SUVENIRI

S ciljem promocije, poticanja inicijative za kvalitetnim osmišljavanjem izrade lokalnih suvenira i proizvoda, Turistička zajednica Grada Korčule raspisala je Javni poziv za prijavu rješenja suvenira Grada Korčule u 2020. godini. Poziv je bio javan, a pravo sudjelovanja imale su sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem na području Republike Hrvatske.
Namjera projekta je da suveniri sa Certifikatom korčulanskog suvenira, koji su zadovoljili propozicije i kriterije postanu službeni suveniri Grada Korčule.
Suvenir je trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili tradicijskog nasljeđa Grada i otoka Korčule, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.
Nastavno na provedeni postupak izabrani su suveniri u svih 5 kategorija. Isti će biti promovirani putem web stranice TZG Korčule i putem online kanala. Namjera je nastaviti sa javnim pozivima i u narednim godinama te time poticati proizvodnju suvenira na otoku Korčuli.
Ovim putem pozivamo suvenirnice da iskažu interes za prodajom certificiranih suvenira u svojem prodajnom prostoru na području Grada Korčule. Suvenirnice koje u svoj asortiman uključe proizvode s Certifikatom korčulanskog suvenira također će biti promovirane putem online kanala TZG Korčule.
Ukoliko ste zainteresirani za suradnju molimo da nam se obratite te da u prostoru TZG Korčule pregledate suvenire kojima je ove godine dodijeljen certifikat.

Moreška Sword Dance in Korčula - battle for the 'BULA' (a lovely young female)
Moreška Sword Dance in Korčula - BULA

Moreška ples s mačevima

Lipanj i rujan: četvrtkom u 21.00 sat
Srpanj i kolovoz: ponedjeljkom i četvrtkom u 21.00 sat
Ljetno kino, Korčula

'The folkloric battle is part of Korčula's identity and a symbol of Korčula struggle for freedom through the centuries.'

Resturanu Lešić Dimitri Palace (LD Terrace) predvođenim glavnim chefom Markom Gajski  dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica-Korčula Tourist Board
Korčula Tourist Board - Resturanu Lešić Dimitri Palace (LD Terrace) predvođenim glavnim chefom Markom Gajski  dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica

RESTORANU LEŠIĆ DIMITRI PALACE
'LD TERRACE'
PREDVOĐENIM GLAVNIM CHEFOM MARKOM GAJSKI
DODJELJENA JE
JEDNA MICHELINOVA ZVJEZDICA

Konoba Mate i restoran Filippi i ove godine nalaze se na popisu preporučenih restorana..

događanja

koja ne smijete propustiti

Triatlon Izazov Marka Pola u Korčuli
Izazov Marka Pola u sklopu natjecanja uključuje cijeli otok Korčulu.
IZAZOV MARKA POLA
TRIATLON U KORČULI
  • 18. do 20. rujna 2020.
  • Otok Korčula, Hrvatska

Izazov Marka Pola u sklopu natjecanja uključuje cijeli otok Korčulu. Korčula je već davno pokazala da nudi idealne uvjete za aktivni turizam i bavljenje sportovima na otvorenom. Otok Korčula sa svojim brojnim biciklističkim i pješačkim rutama te savršenim uvjetima za bavljenjem vodenim sportovima predstavlja idealnu destinaciju za sve ljubitelje aktivnog turizma.

Započnite svoju triatlon sezonu na najljepšem otoku na Jadranu i gradu koji zasluženo nosi naziv Biser Jadrana.

web stranica
Festival viteških igara u Korčuli
Festival viteških igara je manifestacija u kojoj sudjeluje osam viteških udruženja otoka Korčule.
FESTIVAL VITEŠKIH IGARA
U KORČULI
  • Svečanost otvaranja Festivala viteških igara Korčula 2020 održat će se 12. lipnja u gradu Korčuli. Dobrodošli!
  • sljedeći festival 12. lipnja 2020.g.

Festival viteških igara je manifestacija u kojoj sudjeluje osam viteških udruženja otoka Korčule koja izvode jedinstvene plesove s mačevima koje datiraju iz ranog sedamnaestog stoljeća: u mjestima na otoku viteška udruženja izvode kumpaniju-lančani ples s mačevima dok se u gradu Korčuli izvodi moreška-viteška igra s dva mača, po kojima je otok Korčula poznat u svijetu.

Moreška i kumpanije s otoka Korčule su zaštićena nematerijalna kulturna dobra Republike Hrvatske.

program
Korčulanski barokni festival u Korčuli
Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine.
KORČULANSKI BAROKNI FESTIVAL U KORČULI
  • kraj kolovoza
  • rujan

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule, poluotoka Pelješca i Dubrovnika.

Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i cijela Dubrovačko–neretvanska županija u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

program
čudesan otok korčula vas očekuje

istražite je

Upoznajte kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu.
Video promocija Turističke zajednice Grada Korčule

želimo vam ugodan boravak

u korčulanskim hotelima

Korčula Hoteli
Korčula Hoteli
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

ZATVOREN

Hotel Korčula De La Ville

Hotel Lešić Dimitri Palace Korčula
Lešić Dimitri Palace
5.00 out of 5

gradski

hotel

!

ZATVOREN

MJESTO GDJE PUT SVILE ZAPOČEO ...

Hotel Korsal Korčula
Hotel Korsal
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

ZATVOREN

Dobrodošli u šarmantni obiteljski hotel smješten neposredno uz plažu.

Korčula Hoteli - Port 9 Apartmani
Port 9 Apartmani
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

parking
klimatizirani
free WiFi

Moderni Port 9 apartmani na otoku Korčuli u mirnoj uvali Zaljeva školjki s mirisima Mediterana.


Korčula Hotels - Port 9 Apartments
'Port 9' Hotel
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

parking
AirCondition
Free WiFi

Situated in a quiet bay, the Shell Bay.

The Fabris Luxury Inn Korčula
The Fabris Luxury Inn
5.00 out of 5

old town

hotel

!

ZATVOREN

21 soba, stari dio grada, povijesni, romantični, usluga najviše kvalitete


Korčula Hotels
Korčula Hotels
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

ZATVOREN

Hotel 'LIBURNA'
Prekrasan pogled iz hotela Liburna o kojem su pisali mnogi gosti.

Tara's Lodge Hotel
TARA'S LODGE Hotel
4.00 out of 5

plažni

hotel

!

OTVOREN

Tara's Lodge Hotel
Samo nekoliko koraka od plaže...

smještaj