korčula

Grad Marka Pola


EU zajedno do EU fondova

Europska unija

DOBRODOŠLI NA SLUŽBENU WEB STRANICU

TURISTIČKE ZAJEDNICE
GRADA KORČULE

Korčula očarava bezvremenskom ljepotom, minula vremena utisnula su trag u kamenu koji priča.
Morešku, viteški ples s mačevima, Korčulani stoljećima ponosno igraju - 'bate', a Čara, Pupnat i Žrnovo također njeguju kumpanije i moštru prenoseći je iz koljena na koljeno stotinama godina.
Upoznajte kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu.

COVID-19

INFORMACIJE

Information on travel to Croatia and Island Korčula Informacije o mogućnosti dolaska u Hrvatsku i otok Korčulu
Informacije o mogućnosti dolaska u Hrvatsku i otok Korčulu
O MOGUĆNOSTI DOLASKA
  • U HRVATSKU
  • I NA OTOK KORČULU

Odluka o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice


Europska komisija danas pokreće Re-open EU platformu koja pruža brojne korisne informacije o granicama, prijevozu, putovanjima, ograničenjima i sigurnosnim mjerama u državama članicama EU: reopen.europa.eu
Europska komisija izdala je sljedeće preporuke:
🔹 15. Lipnja → od danas, EK preporučuje državama članicama schengenskog područja i državama pridruženima schengenskom području da ukinu kontrole na unutarnjim granicama;
🔹 30. Lipnja → EK predlaže da se produži privremeno ograničenje neobveznih putovanja u EU do kraja mjeseca;
🔹 01.07 → EK predlaže jasno I fleksibilno uklanjanje restrikcija na putovanja u EU, počevši od sljedećeg mjeseca.
Commission recommends gradual lifting of travel restrictions

U ko-ordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Grada Korčule te predstavnicima Doma zdravlja Korčula dostavljamo Vam PREPORUKE U SLUČAJU POJAVE BOLESTI GOSTA U TURISTIČKOM SMJEŠTAJU U VRIJEME PANDEMIJE COVID-19. Također, dostavljamo Vam kratki informativni letak za goste vezano uz postupanja u slučaju sumnje na COVID-19. Oba letka su na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim toga u prilogu je i dokument izdan od strane HZJZ, a vezano uz postupke u slučaju pojave bolesti kod gosta.
Molimo Vas da gostima omogućite pristup letcima. Ukoliko ih niste u mogućnosti tiskati, isti će biti dostupni u uredu TZG Korčule. Podsjećamo da je ured TZG Korčule na novoj adresi: Trg 19. Travnja 1921. br.40 (Plokata bivša OTP banka).
Popis COVID ambulanti
Letak
Letak na engleskom
Letak na hrvatskom


Putovanje do otoka Korčule je sada moguće:
Trajektnim i katamaranskim linijama: Dolazak brodom
Preporuka za rad/boravak na jahtama, brodicama i drugim plovilima tijekom epidemije COVID-19


Više infomacija o zrakoplovnom prijevozu:
Croatia Airlines najavila je kako će od 25. svibnja započeti s letovima iz Amsterdama, a također će povećati i broj dnevnih letova iz Frankfurta. Croatia Airlines i dalje razmatra ponovno uspostavljanje drugih letova, i to za Bruxelles i London, ali se čekaju daljnja odobrenja. Za više informacija o letovima aviokompanije Croatia Airlines, predlažemo da posjetite web stranicu, odnosno zrakoplovnih kompanija kojima namjeravate putovati.
Dolazak zrakoplovom

Autobusom iz Dubrovnika i Zagreba: Dolazak autobusom
Prosljeđujemo Vam primjer potvrde rezervacije smještaja/charter usluge/itd. kojom se dokazuje ulazak u RH u turističke svrhe.
Napomena: Potvrda može biti ispisana u formi dokumenta ili emaila te ju je potrebno posjedovati prilikom ulaska u RH.

P&O:

* Raspored i početak usluge ovisi o pojedinoj kompaniji. Predlažemo da se direktno obratite davatelju usluga za točnost informacija budući da se rasporedi i usluge mogu promijeniti u bilo kojem trenutku.

Dobrodošli u Grad Korčulu

ZABAVITE SE I UŽIVAJTE U DOGAĐANJIMA

PRIPREMLJENIM SAMO ZA VAS

KORČULANSKI SUVENIRI

S ciljem promocije, poticanja inicijative za kvalitetnim osmišljavanjem izrade lokalnih suvenira i proizvoda, Turistička zajednica Grada Korčule raspisala je Javni poziv za prijavu rješenja suvenira Grada Korčule u 2020. godini. Poziv je bio javan, a pravo sudjelovanja imale su sve pravne i fizičke osobe registrirane, odnosno s prebivalištem na području Republike Hrvatske.
Namjera projekta je da suveniri sa Certifikatom korčulanskog suvenira, koji su zadovoljili propozicije i kriterije postanu službeni suveniri Grada Korčule.
Suvenir je trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili tradicijskog nasljeđa Grada i otoka Korčule, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.
Nastavno na provedeni postupak izabrani su suveniri u svih 5 kategorija. Isti će biti promovirani putem web stranice TZG Korčule i putem online kanala. Namjera je nastaviti sa javnim pozivima i u narednim godinama te time poticati proizvodnju suvenira na otoku Korčuli.
Ovim putem pozivamo suvenirnice da iskažu interes za prodajom certificiranih suvenira u svojem prodajnom prostoru na području Grada Korčule. Suvenirnice koje u svoj asortiman uključe proizvode s Certifikatom korčulanskog suvenira također će biti promovirane putem online kanala TZG Korčule.
Ukoliko ste zainteresirani za suradnju molimo da nam se obratite te da u prostoru TZG Korčule pregledate suvenire kojima je ove godine dodijeljen certifikat.

Moreška Sword Dance in Korčula - battle for the 'BULA' (a lovely young female)
Moreška Sword Dance in Korčula - BULA

Moreška ples s mačevima

Lipanj i rujan: četvrtkom u 21.00 sat
Srpanj i kolovoz: ponedjeljkom i četvrtkom u 21.00 sat
Ljetno kino, Korčula

'The folkloric battle is part of Korčula's identity and a symbol of Korčula struggle for freedom through the centuries.'

Izazov Marka Pola - Pozivnica - Turistička zajednica grada Korčule
Turistička zajednica grada Korčule - K3

'IZAZOV MARKA POLA'
Sve informacije o daljnjim aktivnostima biti će dostupne na web stranici http://marcopolochallenge.com/, FB profilu triatlona kao i putem e-mailova.Nastavno na konzultacije partnera u organizaciji triatlona te konzultacijama s Hrvatskim triatlon savezom (HTS) odlučeno je da se Izazov Marka Pola - triatlon neće održati na predviđene datume, 24. - 26. travnja 2020.
U komunikaciji s HTS-om te s partnerima na projektu odlučeno je da će se Izazov Marka Pola održati tijekom listopada. Naime, ove godine srednje dugi triatlon biti će i prvenstvo Hrvatske te je sve aktivnosti vezano uz natjecanje potrebno koordinirati s Hrvatskim triatlon savezom.

Resturanu Lešić Dimitri Palace (LD Terrace) predvođenim glavnim chefom Markom Gajski  dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica-Korčula Tourist Board
Korčula Tourist Board - Resturanu Lešić Dimitri Palace (LD Terrace) predvođenim glavnim chefom Markom Gajski  dodijeljena je jedna MICHELINOVA zvjezdica

RESTORANU LEŠIĆ DIMITRI PALACE
'LD TERRACE'
PREDVOĐENIM GLAVNIM CHEFOM MARKOM GAJSKI
DODJELJENA JE
JEDNA MICHELINOVA ZVJEZDICA

Konoba Mate i restoran Filippi i ove godine nalaze se na popisu preporučenih restorana..

Exhibition Kumpanija from Vela Luka on the island Korčula

JAVNI POZIV
za prijavu rješenja suvenira Grada Korčule u 2020. godini

Certificirani korčulanski suvenir

Na XV. sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Korčule održanoj 14.11.2019. godine, donesena je odluku o objavi Javnog poziva za prijavu rješenja suvenira Grada Korčule u 2020. godini - Certificirani korčulanski suvenir.
Ciljevi ovog projekta su promocija Grada i otoka Korčule, poticanje razvoja novih proizvoda i ideja temeljenih na tradiciji Grada i otoka te lokalne proizvodnje. Nadalje, poticanje stvaranja zajedničkog identiteta kroz razvoj novih suvenira otoka Korčule te povećanje vidljivosti Grada i otoka kroz pozitivne aktivnosti.
Projekt se provodi u skladu sa Strategijom razvoja turizma Grada Korčule (2017.-2022.) te u skladu s Planom upravljanja starom gradskom jezgrom.

ROK ZA DOSTAVU JE PRODULJEN
DO 17. veljače 2020.g.

OBAVIJEST-JAVNI POZIV

PRIJAVNICA

Panorama svjetionika Jadrana - Korčula
Plovput - Panorama svjetionika Jadrana - Korčula

Zvonko Letica

PRVO STOLJEĆE I PO
KORČULANSKOG TURIZMA

Knjigu predstavlja Aljoša Milat

27. rujna, Centar za kuturu 19:00, Korčula
Turistička zajednica Grada Korčule, Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA pozivaju Vas na predstavljanje knjige „Prvo stoljeće i pol korčulanskog turizma“, Zvonka Letice.
Datum promocije ove izuzetno vrijedne knjige izabran je 27. rujna kada se pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma (World Tourism Day). Toga dana 1970. godine je usvojen Statut UNWTO-a, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu.
S poštovanjem,
Turistička zajednica Grada Korčule

događanja

koja ne smijete propustiti

Triatlon Izazov Marka Pola u Korčuli
Izazov Marka Pola u sklopu natjecanja uključuje cijeli otok Korčulu.
IZAZOV MARKA POLA
TRIATLON U KORČULI
  • 24. do 26. travnja 2020.
  • Otok Korčula, Hrvatska

Izazov Marka Pola u sklopu natjecanja uključuje cijeli otok Korčulu. Korčula je već davno pokazala da nudi idealne uvjete za aktivni turizam i bavljenje sportovima na otvorenom. Otok Korčula sa svojim brojnim biciklističkim i pješačkim rutama te savršenim uvjetima za bavljenjem vodenim sportovima predstavlja idealnu destinaciju za sve ljubitelje aktivnog turizma.

Započnite svoju triatlon sezonu na najljepšem otoku na Jadranu i gradu koji zasluženo nosi naziv Biser Jadrana.

web stranica
Festival viteških igara u Korčuli
Festival viteških igara je manifestacija u kojoj sudjeluje osam viteških udruženja otoka Korčule.
FESTIVAL VITEŠKIH IGARA
U KORČULI
  • Svečanost otvaranja Festivala viteških igara Korčula 2020 održat će se 12. lipnja u gradu Korčuli. Dobrodošli!
  • sljedeći festival 12. lipnja 2020.g.

Festival viteških igara je manifestacija u kojoj sudjeluje osam viteških udruženja otoka Korčule koja izvode jedinstvene plesove s mačevima koje datiraju iz ranog sedamnaestog stoljeća: u mjestima na otoku viteška udruženja izvode kumpaniju-lančani ples s mačevima dok se u gradu Korčuli izvodi moreška-viteška igra s dva mača, po kojima je otok Korčula poznat u svijetu.

Moreška i kumpanije s otoka Korčule su zaštićena nematerijalna kulturna dobra Republike Hrvatske.

program
Korčulanski barokni festival u Korčuli
Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine.
KORČULANSKI BAROKNI FESTIVAL U KORČULI
  • kraj kolovoza
  • rujan

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već godinama privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule, poluotoka Pelješca i Dubrovnika.

Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i cijela Dubrovačko–neretvanska županija u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

program
čudesan otok korčula vas očekuje

istražite je

Upoznajte kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu.
Video promocija Turističke zajednice Grada Korčule

želimo vam ugodan boravak

u korčulanskim hotelima

Korčula Hoteli
Korčula Hoteli
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

OTVOREN

Hotel Korčula De La Ville

Hotel Lešić Dimitri Palace Korčula
Lešić Dimitri Palace
5.00 out of 5

gradski

hotel

!

OTVOREN

MJESTO GDJE PUT SVILE ZAPOČEO ...

Hotel Korsal Korčula
Hotel Korsal
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

OTVOREN

Dobrodošli u šarmantni obiteljski hotel smješten neposredno uz plažu.

Korčula Hoteli - Port 9 Apartmani
Port 9 Apartmani
4.00 out of 5

gradski

hotel

!

parking
klimatizirani
free WiFi

Moderni Port 9 apartmani na otoku Korčuli u mirnoj uvali Zaljeva školjki s mirisima Mediterana.


Korčula Hotels - Port 9 Apartments
'Port 9' Hotel
4.00 out of 5

city

hotel

!

parking
AirCondition
Free WiFi

Situated in a quiet bay, the Shell Bay.

The Fabris Luxury Inn Korčula
The Fabris Luxury Inn
5.00 out of 5

old town

hotel

!

Otvoren

21 soba, stari dio grada, povijesni, romantični, usluga najviše kvalitete


Korčula Hotels
Korčula Hotels
4.00 out of 5

city

hotel

!

OTVOREN

Hotel 'LIBURNA'
Special view from the Liburna Hotel many travellers write about.

smještaj